Hilversumse: ’Ik werd wakker van een knal, een schot’

Hilversumse: ’Ik werd wakker van een knal, een schot’
© Caspar Huurdeman
De hond die vermoedelijk heeft gebeten bij de vechtpartij in de Hilversumse Diepeweg wordt afgevoerd.

De schrik zit er dinsdag flink in bij bewoners van de Diepeweg. „Ik werd rond vier uur wakker van een harde knal”, zegt een Hilversumse.

„Het klonk als een schot.” In de vroege ochtend werden bewoners van het achterafstraatje in het centrum ruw uit hun slaap gewekt door een tumultueuze vechtpartij in een woning, waarbij mogelijk geschoten is. „Ik keek voorzichtig uit mijn slaapkamerraam”, zegt een bewoonster. „Hoorde geschreeuw en geruzie en zag bij de voordeur twee mensen een man naar buiten gooien. Op straat werd hij nog keihard nagetrapt. Ik zag hem weg strompelen. Daarna heb ik geen oog meer dichtgedaan. Ik ben echt in shock”, vertelt de Hilversumse, die achteraf spijt heeft dat ze niet 112 heeft gebeld.

Gebeten

Pas rond vijf uur ’s ochtends werd de politie gealarmeerd over een man die over de Kerklaan hinkte en bij verschillende woningen aanbelde. Agenten namen de gewonde man mee naar het politiebureau voor een verklaring. Daarna is het slachtoffer naar het ziekenhuis gebracht voor behandeling van zijn verwondingen. Hij was bij de vechtpartij in de woning aan de Diepeweg gebeten door een hond. „Mogelijk is daarbij ook geschoten”, zegt een politiewoordvoerster.

Steek- en vuurwapens

De politie zette vervolgens de straat af en viel de woning binnen. Een 52-jarige Hilversummer is daarbij gearresteerd. Twee vrouwen die ook werden opgepakt, kwamen na enige tijd weer vrij. Zij worden wel als getuigen gehoord. In de woning van de verdachte trof de politie verschillende steek- en vuurwapens aan, die in beslag genomen zijn. De hond die mogelijk gebeten heeft - vermoedelijk een pitbull - is door de dierenambulance afgevoerd.

Blote bast

Te zien is dat in de woonkamer nog steeds niet-van-echt-te-onderscheiden geweren op de bank liggen. „Dat zijn nepperds”, zegt een vriend van de verdachte, die even poolshoogte in de Diepeweg neemt. Een buurtbewoonster is niet verbaasd over de wapenvondst. „Mijn dochter zag hem afgelopen zomer in zijn blote bast op straat met een pistool zwaaien”, vertelt ze. Ook zij is die vroege ochtend gewekt door alle opschudding. Volgens haar woont de verdachte samen met een vriendin met een beperking. „Dan zie je haar weer mopperend bier halen.” Een andere bewoner spreekt van ’tuig van de richel’. „Hij heeft al eens met carbid geschoten op straat.”

De recherche onderzoekt wat zich precies heeft afgespeeld in de woning en wie bij het incident betrokken zijn.

Wil je niks missen van De Gooi- en Eemlander? Like ons dan op Facebook!

Het laatste nieuws