GNR geeft geen krimp

De in het Gooi actieve dierenarts Nelleke de Wildt diende nog dezelfde dag een officiële klacht in tegen de ’onbeschofte’ boswachter. Maar naar de geëiste excuses kan ze fluiten.

Dat blijkt als het GNR reageert nadat De Wildt heeft gedreigd met het inschakelen van een advocaat.

,,Ik heb betreffende boswachters gesproken. Op basis van hun verklaring heb ik geen reden te twijfelen aan het feit dat u uw paard onvoldoende onder controle had. De boswachter heeft ook vanuit zijn bevoegdheid als handhaver, bijzonder opsporingsambtenaar, het recht u daarop aan te spreken’’, luidt de reactie van het GNR.

Aangifte

Marianne Zwagerman deed vorige week aangifte tegen de boswachter die volgens haar zelf een gevaar op de hei is. De Hilversumse recherche buigt zich zo spoedig mogelijk over de zaak. Het GNR heeft voor het geval-Zwagerman een zogenoemde geweldsrapportage ingediend bij de politie, waarin het handelen van de boswachter wordt beschreven.

Ophef

Naar aanleiding van de ophef over de affaire-Zwagerman ontkende GNR-woordvoerder Edwin van Oevelen eerder dat er meer klachten over deze boswachter bekend zijn, terwijl Zwagerman daar well signalen over had ontvangen.

Van Oevelen zegt nu dat hij bedoelde dat er geen in de ogen van het GNR teréchte klachten tegen de man zijn ingediend. ,,Tot het tegendeel is bewezen, zijn wij ervan overtuigd dat deze boswachter zijn werk altijd goed heeft gedaan.’’

Klachten

Van Oevelen stelt dat er het hele jaar door klachten binnenkomen naar aanleiding van controles door de GNR-boa’s. En dat boswachters net als alle boa’s vaak een grote mond krijgen. Maar dat betekent niet dat ze hun zelfbeheersing verliezen, benadrukt Van Oevelen. ,,Onze boswachters zijn uitermate getrainde professionals. Juist hiervoor.’’

Wil je niks missen van De Gooi- en Eemlander? Like ons dan op Facebook!

Het laatste nieuws