Elf en acht jaar cel geëist voor fatale klappen bij Witte Bergen

Elf en acht jaar cel geëist voor fatale klappen bij Witte Bergen
© Archieffoto Caspar Huurdeman
Voorbereidingen voor de reconstructie van de uiteindelijk dodelijke mishandeling Bij De Witte Bergen.

Elf jaar cel voor de zoon van het slachtoffer en acht jaar cel voor de ’familievriend’, Hilversumse vrachtwagenchauffeur Jimmy K.

Dat zijn de straffen die het openbaar ministerie eist voor de moord op transportondernemer Gerrit Boers. Hij kreeg de uiteindelijk fatale klappen bij in augustus 2015 bij hotel De Witte Bergen in Eemnes.

Een ’krankzinnig plan’ waarvan de gevolgen volledig werden gelegd bij één persoon: de 57-jarige Boers uit Honselersdijk. Zo omschreef de officier van justitie dinsdag de beroving die drie mannen in scène zetten om een miljoen aan drugsgeld in te kunnen pikken.

Boers overleefde de mislukte nagespeelde ripdeal niet. Ze hadden de ripdeal samen helemaal uitgedokterd. Boers zou met zijn vrachtwagen drugs naar Noorwegen brengen en op de terugweg zogenaamd beroofd worden van de opbrengst. Om de beroving geloofwaardig te laten lijken, was het idee om hem met een honkbalknuppel enigszins toe te takelen.

Dat was vond Boers het geld wel waard. Per ongeluk haalden de zoon en diens goede vriend wat te hard uit. Het slachtoffer werd vermoedelijk met de honkbalknuppel zó hard op zijn hoofd geslagen, dat hij aan de gevolgen overleed.

Het drietal had geld nodig om de schade van een in Noorwegen in beslag genomen vrachtwagen met drugs te ’vergoeden’ aan de boze drugshandelaren. Die eisten 100.000 euro. Zowel de zoon als Jimmy K. hebben steeds ontkend de klappen te hebben uitgedeeld waaraan Boers enkele weken later overleed. De zoon wordt na deze strafzaak uitgeleverd aan Noorwegen om daar te worden berecht voor de mislukte smokkel.

Wil je niks missen van De Gooi- en Eemlander? Like ons dan op Facebook!

Het laatste nieuws