Celstraf voor grote wietkweek Korte Noorderweg Hilversum

Celstraf voor grote wietkweek Korte Noorderweg Hilversum

De 70-jarige Bert B. is veroordeeld tot een gevangenisstraf van 3 maanden voor medeplichtigheid aan het kweken van hennepplanten in een bedrijfsruimte aan de Korte Noorderweg in Hilversum.

Het vonnis is lager dan de eis van de officier van justitie omdat de rechtbank het niet bewezen acht dat B. een van de eigenaren van de hennepkwekerij was. De hennepkwekerij in het bedrijfspand aan de Korte Noorderweg werd oktober vorig jaar opgerold. In totaal trof de politie 500 planten aan. Vermoedelijk is de kwekerij een jaar werkzaam geweest.

Volgens het vonnis van de rechtbank huurde B. het pand voor derden. Er is niet gebleken dat de Hilversummer heeft gedeeld in winst uit de hennepteelt. Hoewel aannemelijk is dat B. een vergoeding heeft ontvangen voor zijn handelingen met betrekking tot de hennepkwekerij, kan niet worden vastgesteld hoe hoog die vergoeding is geweest. De rechtbank wijst de afdracht van 800.000 euro wietwinst die de officier van justitie twee weken eiste af.

Helikopter

De kwekerij werd opgemerkt nadat energiemaatschappij Liander eind mei 2015 op de Hoge Larenseweg netwerkmetingen verrichtte en bemerkte dat er in het bewuste bedrijfspand enorme hoeveelheden energie werden verbruikt. De politie stuurde een helikopter de lucht in met een warmtebeeldcamera. Ook de camera registreerde een verhoogde warmteconcentratie ten opzicht van de omliggende panden. Met deze gegevens besloot de politie het pand binnen te gaan. Zij trof een professionele hennepkwekerij aan met 517 hennepplanten. Onder meer op grond van de mate van de vervuiling van de kwekerij en de aanwezigheid van het hennepafval concludeerde de politie dat er in totaal 15 hennepoogsten waren geweest. Goed voor 800.000 euro.

Wil je niks missen van De Gooi- en Eemlander? Like ons dan op Facebook!

Het laatste nieuws