Bunschoten klaar met drollenactivist

Bunschoten klaar met drollenactivist

De gemeente Bunschoten baalt stevig van de onbekende activist die hondendrollen markeert met watervaste verf.

Een onbekende heeft met fluorescerende verf drollen omcirkeld op de Zuiderzee Boulevard bij de Nieuwe Haven. Ook is er ’aso’ op het wegdek gespoten.

„Ik telde er vanmorgen tussen de tien en twintig”, zegt wethouder Willem Heinen van openbare ruimte. „Ik heb er een dubbel gevoel over. Enerzijds begrijp ik de ergernis over uitwerpselen die niet worden opgeruimd. Iedereen weet hoe ontzettend vervelend het is als je in hondenpoep stapt. Of je kinderen. De onaangename geur. Ergernis nummer één. Dat moet je een ander niet aandoen. Dat heeft met fatsoen te maken”, zegt Heinen.

„Anderzijds ben ik niet blij dat iemand het recht in eigen hand neemt en de openbare ruimte bekladt. Het plaveisel van de boulevard is ontsierd. Bij een flinke regenbui lost hondenpoep wel op maar verf niet.”

In Bunschoten geldt een opruimplicht. „Meld het als je hondenpoep ziet. Dan kunnen boa’s extra surveilleren.” De wethouder heeft geen idee wie er achter het poepprotest zit. „Dat zou ik wel graag willen weten. Dan kunnen we in gesprek gaan.”

Wil je niks missen van De Gooi- en Eemlander? Like ons dan op Facebook!

Het laatste nieuws