Brandweer in de problemen bij zorgcentrum Laren

Brandweer in de problemen bij zorgcentrum Laren

De brandweer is maandagmiddag in de problemen geraakt bij een brand in zorgcentrum Theodotion in Laren. De chauffeur van een brandweerwagen uit Hilversum verkeek zich op de gladheid op de smalle, bochtige route, waarna zijn voertuig bijna een greppel in gleed.

De Hilversumse ploeg had geluk dat er een lantaarnpaal stond om de schuiver te stoppen. Een paar decimeter verder richting greppel en het was helemaal mis geweest, zegt een brandweerwoordvoerder. ,,Zo’n tankautospuit weegt wel dertien ton. Als de massa van het water in de tank verschuift, is het zo gebeurd.’’ Om te voorkomen dat de wagen alsnog zou kantelen, werd hij met spanbanden gezekerd aan een dikke boom. Vervolgens werd het voertuig op veilige grond gesleept.

Een aggregaat in de berging van het zorgcentrum was de oorzaak van de brand. Door een lekkage aan het apparaat was sprake van stevige rookontwikkeling. Bedrijfshulpverleners van Theodotion waarschuwden de brandweer dat er ’daadwerkelijk brand’ was. ,,Dan rukken wij uit met veel voertuigen, voor het geval we moeten helpen bij het evacueren van bewoners. Vandaar de assistentie van het voertuig uit een andere plaats.’’ De situatie in het zorgcentrum was snel onder controle, ontruimen was niet nodig.

Wil je niks missen van De Gooi- en Eemlander? Like ons dan op Facebook!

Het laatste nieuws