Baggerbusters scoren goed in Lego League

Baggerbusters scoren goed in Lego League
© Foto: Studio Kastermans/Leon Dakkus
Opperste concentratie tijdens de robotwedstrijd.

Het team van het Metis Montessori Lyceum Amsterdam heeft zaterdag de hoogste score gehaald bij de eerste editie van de First League Lego Finale ’t Gooi en omstreken, die gehouden werd in de Vitusmavo in Naarden.

Na het afhaken van onder meer het A. Roland Holst College uit Hilversum traden vijf teams in het strijdperk.

Allemaal hadden ze dit schooljaar tactieken ontwikkeld om met een door hun (van Lego-steentjes) gebouwde en geprogrammeerde robot opdrachten uit te voeren.

Deze wedstrijd bestond uit drie rondes. Daarnaast hadden de deelnemers (leerlingen uit basis- en voortgezet onderwijs, van negen tot vijftien jaar) een presentatie voorbereid van een project.

De opdracht was een oplossing te zoeken voor een probleem in hun eigen omgeving in het kader van het internationale thema ’Hydro Dynamics’.

Inventief

Vrijwilligers uit het bedrijfsleven in het Gooi en Almere beoordeelden de teams op een aantal onderdelen. Toen de jury ’s middags de punten bij elkaar had opgeteld, bleken de Baggerbusters van het Metis Montessori Lyceam Amsterdam de hoogste totaalscore te hebben behaald.

Dit team scoorde met name hoog doordat zij een heel ingenieuze en inventieve robot gebouwd en geprogrammeerd, meldt Frank van der Sluys van de Stichting Beleef Je Beroep.

Hun robot voerde de meeste missies uit. ,,Het is een geolied team met een aantal ervaren deelnemers, dat heel tactisch gebouwd heeft.”

De Baggerbusters mogen door hun overwinning door naar de Benelux Finale, op 3 februari in Leewarden. En misschien wel naar de wereldfinale van de Lego League in Amerika.

Projectprijs

Maar er waren zaterdag in Naarden meer prijzen te verdelen dan deze hoofdprijs. Zo won het Goois Lyceum uit Bussum de projectprijs met hun presentatie en innovatie rondom het thema Hydro Dynamics.

De robotontwerpprijs ging naar de Pretletters, een team van robothobbyclub PReT uit Weesp. Het beste teamwerk was van Plastic not Fantastic van de SG De Huizermaat in Huizen. En The Smart Gamers van de Vitusmavo scoorden de meeste punten in de categorie ’core-values’.

Wil je niks missen van De Gooi- en Eemlander? Like ons dan op Facebook!

Het laatste nieuws