Alaaf! Het Gooise carnaval kan beginnen

Alaaf! Het Gooise carnaval kan beginnen

Met de bekendmaking van prinsen en prinsessen rond de elfde van de elfde is het carnavalsseizoen officieel uit de startblokken.

Tijdens een spectaculaire show op zaterdagavond onthulde Carnavalsvereniging De Vestingnarren hun nieuwe prins: Olav Westerink.

Hij wordt bijgestaan door adjudanten Erwin de Ruiter, Frank van Gorkum en zoon Danny Westerink.

De Vestingnarren.
De Vestingnarren.

Bij de Bussumse Erwtenschieters zwaait Ronald Jansen als Prins Knoppie de scepter. In discotheek The Spot sprong de hoogheid als verrassingsact uit een doos.

Ome Joop

Joop Welle -bekend van Kwekerij Ome Joop - is geïnstalleerd als Prins Joop I van De Turftrappers in Kortenhoef. In zijn hofhouding is ook zijn vrouw Eveline Welle actief.

Bij De Onafhankelijke in Laren heeft prinses Petra de Visser dit seizoen de leiding. ,,Wat een geweldige avond”, meldt zij op Facebook. ,,Het was zenuwslopend, vier weken geleden werd ik gevraagd prinses te worden. Heb er een nachtje over geslapen en toen ’ja’ gezegd.”

In een volle feestzaal in Soest installeerde burgemeester Rob Metz al vrijdag om elf minuten over elf Greet Beijen als Prinses Greet de Eerste voor De Narre Knollen. Elize van de Berg staat haar bij als hofdame. Motto van de dames: ’Met de Knollen aan kop, wordt carnaval top’. Als goed doel kozen ze de Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind (NSGK).

Wil je niks missen van De Gooi- en Eemlander? Like ons dan op Facebook!

Het laatste nieuws