Wethouder Jansma (Baarn) broedt op theehuis-oplossing

Wethouder Jansma (Baarn) broedt op theehuis-oplossing
Erwin Jansma (VVD).

Baarns wethouder Erwin Jansma sleutelt aan een oplossing voor het conflict over het omstreden theehuis op landgoed Pijnenburg van de familie Insinger. Een groot deel van Lage Vuursche loopt ertegen te hoop. Voor hen gloort nu een lichtpuntje dat deze horeca niet doorgaat.

,,We moeten iets bedenken waar alle betrokken partijen zich in kunnen vinden”, aldus een voorzichtig formulerende Jansma desgevraagd. Hij verwacht voor de zomer te weten of zijn plan een ’begaanbare weg is’.

In september wordt het antwoord op de ingediende zienswijzen vanuit Lage Vuursche in de Baarnse gemeenteraad behandeld.

Ook Hans Geurtsen, voorzitter van de contactcommissie die fel tegen het theehuis is, heeft iets in de politieke wandelgangen gehoord. Jansma zou met behoud van het convenant het theehuis als een van de financiële pijlers willen schrappen of verplaatsen.

Zo nodig zal er een ander commercieel plan moeten worden bedacht dat geld oplevert. In de overeenkomst tussen gemeente, provincie en landgoedeigenaar staat dat de overheid meewerkt aan economische dragers voor onderhoud van het private bos.

Het landgoed wordt zonder subsidie in stand gehouden en opengesteld voor het publiek.

Het gewenste theehuis aan de Embranchementsweg/Vuurse Steeg riep veel emoties op. Tot zelfs spandoeken en doodsbedreiging van een raadslid aan toe.

Ook de welgestelde omwonenden van het theehuis roffelen op de trom. Zij willen niet meewerken aan een fietspad dat vanaf het theehuis naar het dorp moet komen op de drukke Vuurse Steeg. Er fietsen daar veel scholieren.

Het ziet er naar uit dat er een lange juridische weg volgt als Jansma er niet in slaagt een bevredigende oplossing te vinden.

Wil je niks missen van De Gooi- en Eemlander? Like ons dan op Facebook!

Het laatste nieuws