Opname clip oorzaak onrust Smitsveen

Opname clip oorzaak onrust Smitsveen
© Foto: Screenshot YouTube / Bonne Chance
Sam J’taime

De onrust vrijdagavond 17 november in Smitsveen blijkt veroorzaakt door opnames voor een clip door een Hilversumse rapper. Burgemeester Rob Metz van Soest is er ’flink pissed’ over, zegt hij.

Nu pas blijkt dat er ’s middags midden in de wijk opnamen waren. Metz meldt dat op vragen van de CDA-fractie, die op zijn beurt ingeschakeld was door een verontruste moeder. Die vertelde eerder tegen deze krant dat vele tientallen jongeren zich dreigend bij de sporthal ophielden en ook brandjes stichtten.

Metz zegt niet te weten wie de rapper is, maar dat wel wordt onderzocht of er strafbare feiten zijn gepleegd. Hij wil de zanger ontbieden voor een stevig gesprek. ,,Het gaat om het verstoren van de openbare orde. Juist in een wijk waar we van alles proberen om het rustig te houden. Dat is dit jaar verder juist zo goed gelukt.”

(tekst gaat onder de video verder)

De rapper is Hilversummer Sam J’taime (25), die dit voorjaar de FunX talent 8 won. Zijn deels in Smitsveen opgenomen clip is inmiddels op Youtube bijna een kwart miljoen keer bekeken. Hij zegt zich van geen kwaad bewust te zijn. ,,We hadden inderdaad opnames daar, alweer meer dan een maand geleden. Daar kwamen tientallen jongeren op af. Nu hoor ik via via dat ik daar voor rellen gezorgd zou hebben. Alsof ik een terrorist ben, mij gelijk een vieze naam geven.”

Ook manager ’Aatje’ van de Hilversummer is boos. ,,Wat een koekenbakker die burgemeester. Laat hij eerst de andere kant van het verhaal navragen. Als er een hoop jongens met zwart haar zijn is dat nog niet bedreigend.”

Uit de antwoorden van Metz kan geconcludeerd worden dat de vlam na het vertrek van de rapper pas in de vlam sloeg. ,,Wij stichtten ook geen brand”, bezweert de Hilversummer.

Wil je niks missen van De Gooi- en Eemlander? Like ons dan op Facebook!

Het laatste nieuws