Negenhonderd kilo illegaal vuurwerk in en rond huis Baarn

Negenhonderd kilo illegaal vuurwerk in en rond huis Baarn
© Archief

Op de Kastanjelaan in Baarn is zondagavond een grote partij illegaal vuurwerk in beslag genomen. Twee mannen zijn daarbij aangehouden.

Vanuit Duitsland was een tip binnengekomen bij de politie over een 45-jarige man uit Baarn die regelmatig grote partijen illegaal vuurwerk uit het buitenland zou halen. Daarop besloten agenten de woning van de man te observeren.

Zondag om 21.15 uur was de Baarnaar samen met een andere man diverse dozen uit zijn woning in een bestelbusje aan het laden. De observerende agenten besloten de lading te controleren. In de bus bleek een grote hoeveelheid vuurwerk te liggen. De bestuurder, een 40-jarige man, werd aangehouden.

Na de vondst in het bestelbusje werd de woning van de 45-jarige man doorzocht. In het huis en de tuin aan de Kastanjelaan vonden agenten eveneens een grote hoeveelheid illegaal vuurwerk. Ook de 45-jarige man werd daarop aangehouden.

In totaal gaat het om bijna negenhonderd kilo illegaal vuurwerk. Alle vuurwerk werd in beslag genomen. De recherche in Baarn onderzoekt de zaak samen met het Vuurwerkteam Midden Nederland.

Wil je niks missen van De Gooi- en Eemlander? Like ons dan op Facebook!

Het laatste nieuws