Kandidaten Cultuur- en Vrijwilligersprijs 2018 in Baarn

Kandidaten Cultuur- en Vrijwilligersprijs 2018 in Baarn

Tijdens de nieuwjaarsreceptie van de gemeente Baarn, op 9 januari in theater De Speeldoos, maakt het college van b en w de winnaars van de cultuur- en de vrijwilligersprijs van de gemeente bekend.

In beide categorieën zijn drie organisaties genomineerd. Inwoners van Baarn hebben de afgelopen maanden organisaties aangemeld. Een jury heeft zich over de aanmeldingen gebogen en de genomineerden geselecteerd. Het college van b en w maakt daaruit een keuze. Genomineerden voor de Cultuurprijs 2018 zijn in willekeurige volgorde: Toneelgroep Karakter, Theater3daagse, Stichting Sandesh met All Together Festival. De genomineerden voor de Vrijwilligersprijs 2018 zijn: Basketbalvereniging Breakstars, Stichting Vrienden van het Cantonspark en de brandweervrijwilligers van Brandweerpost Baarn.

De Cultuurprijs is een prijs voor organisaties of personen die zich gedurende langere tijd inzetten voor het culturele leven van Baarn. Het gaat hierbij om cultuur in de ruimste zin van het woord. De vrijwilligersprijs wordt uitgereikt aan een organisatie die zich op bijzondere wijze vrijwillig inzet voor de Baarnse samenleving. De organisatie die de Vrijwilligersprijs wint, ontvangt een bijdrage van 1.000 euro voor de activiteiten van de organisatie. De persoon of organisatie die de Cultuurprijs wint, ontvangt een kunstwerk van een Baarnse kunstenaar.

Vorig jaar won Openlucht-theaterfestival Vuurol de cultuurprijs en de vrijwilligersprijs ging naar de drie scoutinggroepen die in Baarn actief zijn: Mango Kwane Wilco Jiskoot (MKWJ), Merhula en Ernst van Kempen.

Wil je niks missen van De Gooi- en Eemlander? Like ons dan op Facebook!

Het laatste nieuws