Jazz en soul bij maanlicht in Cabrio

Jazz en soul bij maanlicht in Cabrio
© foto justa van bergen
Soulzangeres Sarah-Jane Wijdenbosch zorgt voor een swingend optreden tijdens het festival.

De 23 leden van de Lionsclub Soestdijk hopen op een zwoele zaterdagavond, zodat zeker duizend bezoekers het Openluchttheater Cabrio zullen bevolken voor het derde ’Soul & Jazz Moonlight Festival’.

Het programma is er verrassend genoeg voor, met als hoofdattractie de Londense ’The Brand New Heavies’ en verder optredens van jazzpianist-vocalist Ruben Hein en soulzangeres Sarah-Jane (Wijdenbosch).

Op een tweede, kleiner podium, presenteert de nieuwe generatie jazz zich. Hier zijn optredens van zangeres Anna Serierse met gitarist Gijs Iedema en de zangeres Rugilè Deaujotaitè uit Litouwen met de pianist Jose Lopretti.

’The Brand New Heavies’ zijn negen man en vrouw sterk. Met tophitsingles en cd’s en talloze optredens in Groot-Brittannië, de USA en Europa speelde deze ’Groove Jazz band’ zich in de internationale aandacht.

Er is deze zomer een nieuwe studio- EP uitgebracht en er wordt gewerkt aan ’Heavy Rhyme Experience Vol.2’ gaat heten als opvolger van de succesvolle cd Vol.1 uit 1992.

De band is springlevend, ook doordat zangeres N’Dea Davenport, die van 1990-1995 en van 2005-2013 voor muzikaal vuurwerk zorgde, weer deel uitmaakt van de band.

De avond heeft een logische opbouw. Het begint rustig met pianist Ruben Hein die wordt begeleid door gitarist Paul Willemsen. Vervolgens swingt en zingt Sarah-Jane met bassist Ebenezer Yeboah, drummer Davy Henket, toetsenist Stan de Kwaadsteniet en de achtergrondzangeresssen Kimberley Janice en Altagracia Nortan haar nieuwste hits. ’The Brand New Heavies’ presenteren hun opwindende show als laatste in het maanlicht.

Op het kleine podium vertolkt de Soester zangeres Anna Serierse (22) met gitarist Gijs Idema (20) een aantal standards uit het American Songbook. De twee worden beschouwd als de beste van de jonge generatie jazzmusici. Heel goed is eveneens de Litouwse zangeres Rugilè Daujotaitè (28), die vorig jaar met een tien afstudeerde aan het Conservatorium van Amsterdam.

De Lions zamelen met dit festival geld in voor activiteiten voor kinderen en ouderen in een achterstandssituatie in Soest en omgeving.

Zaterdagavond: Soul & Jazz Moonlight Festival in Openluchttheater Cabrio, Soesterbergsestraat 140, Soest. Aanvang: 18.00 uur. Info en reserveren:www.moonlightfestival.nl

Wil je niks missen van De Gooi- en Eemlander? Like ons dan op Facebook!

Het laatste nieuws