Getroffen imker Hilversum krijgt bijenkasten cadeau

Getroffen imker Hilversum krijgt bijenkasten cadeau
© Foto Ronald de Moor
De vernielde bijenkasten aan de Diependaalselaan.

Zwaar door vandalen getroffen Hilversumse imker Ronald de Moor wordt bedolven onder hartverwarmende reacties. Oók in natura, meldt hij enthousiast.

,,Kookwinkel Oldenhof geeft drie nieuwe bijenkasten. Ik mag ze veilig bij hun op het dak zetten. Fantastisch, wat een betrokkenheid’’, zegt De Moor. Afgelopen zondag ontdekte hij dat zijn zes bijenkasten op het circusterrein aan de Diependaalselaan met grof geweld omver waren getrapt. Dat gebeurde ergens tussen donderdagmiddag en zondagmiddag. Twee bijenvolken, zo’n 16.000 insecten in totaal, overleefden het niet. Of de bewoners van de andere vier kasten het redden, is de vraag. De Moor: ,,Alleen als de koningin nog leeft. Er is sowieso grote stress.’’

De imker is nu twee jaar actief. ,,Ik heb ook kasten in de tuin van mijn broer in Amersfoort en bij de Bosbergschool in Hollandsche Rading.’’ Daar is De Moor directeur. De makkelijk toegankelijke plek aan de Diependaalselaan wil hij voor geen goud missen. ,,Hier moet in elk geval een, zeg maar educatieve, kast blijven.’’ Hilversummer Daniel Wichers is een inzamelingsactie begonnen voor de imker, donderdagmiddag is er al ruim 800 euro binnen.

Wil je niks missen van De Gooi- en Eemlander? Like ons dan op Facebook!

Het laatste nieuws