Fietswiel waarschijnlijk níet van Anne Faber

Fietswiel waarschijnlijk níet van Anne Faber
© Foto Caspar Huurdeman
Een forensisch rechercheur in de weer met het fietswiel en de zwarte band.

Het gevonden fietswiel is waarschijnlijk niet van Anne Faber.

Het gaat waarschijnlijk niet om onderdelen van de opoefiets. ,,Het wiel was al vrij roestig. Roestiger dan je zou verwachten in dit geval. Het lijkt erop dat dit wiel er al langer heeft gelegen.’’

Ook andere spullen die in het gebied werden gevonden, zoals een gele tas, zijn volgens de politie niet van de verdwenen jonge vrouw.

De politie stuurde maandagmiddag vijf agenten te paard het gebied in. Ook cirkelde er geruime tijd een politiehelikopter boven het bosgebied, vooral in de buurt van de Hoge Vuurseweg.

Op initiatief van de familie waren er maandag twee zoekacties in de bossen bij Paleis Soestdijk en rond de Hilversumsestraatweg. De politie zocht zondagavond ook al in het gebied, ook toen met assistentie van een helikopter met warmtebeeldcamera.

Anne Faber is sinds vrijdagavond vermist. Haar laatste teken van leven is een verregende selfie die ze maakte op de kruising Amsterdamsestraatweg/Hilversumsestraatweg aan de rand van Baarn.

Als dinsdag nog geen duidelijkheid is over de vermissing, zal tv-programma Opsporing Verzocht aandacht besteden aan de zaak.

Wil je niks missen van De Gooi- en Eemlander? Like ons dan op Facebook!

Het laatste nieuws