Boele Staal opent zijn eigen ecoduct.

Boele Staal opent zijn eigen ecoduct.
© Foto Studio Kastermans/Ben den Ouden
Oud-commissaris van de koningin Boele Staal en zijn kleinzoon verrichten de officiële opening.

Hij staat er alweer even, maar gistermiddag is ecoduct Boele Staal dan eindelijk ook officieel in gebruik genomen, door oud-commissaris van de koningin Boele Staal hoogstpersoonlijk, samen met zijn kleinzoon.

Het is het vijfde en laatste ecoduct in het programma Hart van de Heuvelrug, waarmee tussen Amersfoort, Soest en Zeist de natuur meer kans moet krijgen. Het ecoduct is - zo werd bij het afscheid van Boele Staal in 2006 besloten - naar hem vernoemd.

De aanleg van het ecoduct was een kostbare klus, ook omdat de langs de Amersfoortsestraat gelegen sauna er voor bijna zeven miljoen euro voor uitgekocht moest worden. De nieuwe sauna Omega Spa en Wellness een kilometer verderop is zoals bekend intussen failliet en bezig met een doorstart.

Hart van de Heuvelrug is intussen al een heel eind op weg. Bedoeling was en is om met de verkoop van huizen en bedrijventerreinen (rood) de aanleg van natuur en ecoducten (groen) te financieren. Zo is de voormalige vliegbasis getransformeerd tot Park Vliegbasis Soesterberg.

Wil je niks missen van De Gooi- en Eemlander? Like ons dan op Facebook!

Het laatste nieuws