Baarn pakt eigenaar smederij aan

Het college van Baarn start een handhavingstraject tegen de eigenaar van de oude smederij in Baarn omdat hij nog altijd niet begonnen is aan de aanpak van dit welstandsexces.

Het betreft Dorpsstraat 15, de vroegere smederij van Vervat, die al meer dan tien jaar staat te verkrotten. De eigenaar had een vergunning gekregen om dit gemeentelijke monument te gaan verbouwen, maar is niet binnen een half jaar na het verstrekken van de vergunning aan de slag gegaan. Daarmee houdt hij het welstandsexces in stand. De eigenaar zal nu aangeschreven worden door de gemeente, waarin hem wordt gemeld dat het college zal overgaan tot het opleggen van dwangsommen als hij niet snel begint met de verbouwing. Als hij niet binnen twee weken reageert, zal de dwangsom worden opgelegd.

Begin januari heeft verantwoordelijk wethouder Erwin Jansma (VVD) overlegd met de eigenaar van het pand. Dat heeft er niet toe geleid dat de eigenaar is begonnen met het werk aan de oude smidse.

Hij heeft nog een mogelijkheid om de dwangsommen te voorkomen. Zodra hij gebruik gaat maken van de aan hem verstrekte omgevingsvergunning, kan de gemeente niet meer handhavend optreden tegen het welstandsexces. Vooralsnog heeft de eigenaar het wettelijke recht om het pand te verbouwen tot een aantal appartementen en een winkel/werkruimte.

Wil je niks missen van De Gooi- en Eemlander? Like ons dan op Facebook!

Het laatste nieuws