Definitief bod Belgisch Mediahuis op TMG

Definitief bod Belgisch Mediahuis op TMG
Hoofdkantoor van TMG/De Telegraaf in Amsterdam

Mediahuis gaat definitief een bod uitbrengen op Telegraaf Media Groep, het moederbedrijf van Holland Media Combinatie, Metro en de Telegraaf.

Dat heeft het Belgische uitgeefconcern woensdagochtend bekendgemaakt. Twee grote aandeelhouders hebben hun steun voor het bod uitgesproken.

De Belgen doen het bod samen met VP Exploitatie, de grootste aandeelhouder in TMG. Navitas (familie Zeeman) en Delta Lloyd Asset Management hebben inmiddels onherroepelijke toezeggingen gedaan. Gezamenlijk zijn deze partijen goed voor 55% van de aandelen.

Ondanks dat een meerderheid nu het bod steunt, is dat nog niet voldoende voor de Belgen. Zij willen TMG van de beurs halen, en hebben daar 95% van de aandelen voor nodig. Ook spreekt Mediahuis de intentie uit om „in goed overleg met de raad van commissarissen en de raad van bestuur van TMG tot een door hen ondersteund bod te komen”.

TMG geeft naast De Telegraaf en Metro o.a. de regionale dagbladen van Holland Media Combinatie uit: Noordhollands Dagblad, Haarlems Dagblad, IJmuider Courant, Leidsch Dagblad en De Gooi- en Eemlander.

Wil je niks missen van De Gooi- en Eemlander? Like ons dan op Facebook!

Het laatste nieuws