Brandpunt-journalist opgepakt in Griekenland

Brandpunt-journalist opgepakt in Griekenland
© Archieffoto

De Nederlandse journalist Sakir Khader is maandag door de Griekse politie opgepakt bij de Grieks-Turkse grens. Hij zit maandagavond nog steeds vast.

Volgens een woordvoerder van de KRO-NCRV werkte de Brandpunt-redacteur Khader aan een reportage over immigranten. Volgens de zegsvrouw is Khader opgepakt ondanks het feit dat hij een Nederlands paspoort bij zich had en twee Nederlandse perskaarten. Toch geloofde de Griekse politie niet dat hij een Nederlandse journalist is.

De journalist bevond zich met een groep Syrische vluchtelingen die naar Europa wilde, op de Griekse oever van de grensrivier tussen Griekenland en Turkije. Rond 10.00 uur werd de groep aangehouden door de Griekse politie. Volgens de zegsvrouw omdat de rivier militair gebied zou zijn.

De Nederlandse ambassade in Athene probeert contact te leggen met de Griekse autoriteiten om te achterhalen wat er aan de hand is, aldus een woordvoerder van Buitenlandse Zaken in Den Haag. Volgens hem zit de man vast in afwachting van een besluit van de aanklager in het land. Als het nodig en gewenst is zal de man consulaire hulp krijgen. Buitenlandse Zaken staat in contact met Brandpunt over de zaak.

De actualiteitenrubriek filmde vorige maand in hetzelfde gebied.

Wil je niks missen van De Gooi- en Eemlander? Like ons dan op Facebook!

Het laatste nieuws