Dwars door de molen lopen in Soest en samen met een dj in een busje in Bussum. Avondvierdaagsen Soest en Bussum trekken duizenden wandelaars

De avondvierdaagse Soest, dwars door molen De Windhond.© Foto STUDIO KASTERMANS ALEXANDER MARK

Van onze verslaggevers
Soest

Dik tweeduizend wandelaars hebben het jaarlijkse kunstje weer geflikt in Soest: de avondvierdaagse. Het vierdaagse wandelevenement werd donderdagavond traditioneel afgesloten met een tocht over de Eng en dwars door molen De Windhond, en een defilé bij het gemeentehuis als feestelijk toetje.

Het wegens organisatorische problemen afgelasten van de Baarnse avondvierdaagse leverde de Soester avondvierdaagse niet heel veel extra deelnemers op. Wel maakte dertig leden van dansschool M-Beat de overstap van de Baarnse naar de Soester wandeltocht. Die dansschool is in beide plaatsen gevestigd, dus een heel rare ’move’ is de overstap ook weer niet voor de dansgroep.

Diskjockey

(Tekst gaat door onder de foto)

Deelnemers aan de avondvierdaagse Bussum, naast het busje met de dj.© Foto Margot Brakel

In Bussum werd de 75e avondvierdaagse gelopen. Om dit heugelijke feit te markeren werden de wandelaars onthaald op een heuse diskjockey. Deze dj reed de laatste kilometers mee in een VW-busje. Met zijn opzwepende muziek werden de lopers onthaald op het Wilhelminaplantsoen. In de week van 6 juni worden de avondvierdaagsen gelopen in Hilversum en drie BEL-dorpen.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.