Gemeente sluit verboden ontmoetingsplaats motorclub in Utrecht

ANP Producties | Bron: ANP
Utrecht

Een pand in Utrecht dat dienst leek te doen als ontmoetingsplaats voor een verboden motorclub is gesloten door de gemeente, meldt de politie dinsdag. Op maandag viel de politie het pand binnen in opdracht van het Openbaar Ministerie, nadat er "signalen" waren dat het pand voor de ontmoetingen werd gebruikt. Zes mensen zijn aangehouden.

Nadat de politie het pand aan de Twijnstraat aan de Werf in het centrum van de stad was binnengegaan bleek het "volgehangen met uitingen van de in Nederland verboden motorclub Hells Angels", aldus de politie, die zegt dat de plek ingericht was als kroeg en niet voor bewoning. Bij de inval werden zes aanwezigen gearresteerd op verdenking van deelname aan de voortzetting van de verboden organisatie. Een van hen had verdovende middelen en een wapenstok bij zich.

Op vrijdag 15 juli oordeelde de Hoge Raad dat een eerdere uitspraak waarin de Hells Angels-organisaties werden verboden, in stand blijft. Daarmee werd de Hells Angels MC onherroepelijk verboden verklaard, aldus de politie. "Alle uitingen van de Hells Angels na deze datum dragen bij aan de verdenking van voortzetting van deze verboden organisatie."

Meer nieuws uit Binnenland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.