Winnend FC Hilversum ziet rivalen punten delen en kan de champagne zo langzamerhand koud gaan zetten: ’We moeten die titel zo snel mogelijk binnenslepen’

Blije Hilversummers.© Archieffoto

Pjotr Pos
Hilversum

FC Hilversum was de lachende derde dit weekend. De ploeg zag ’concurrenten’ Hees en Olympia’25 - voor zover daar nog over gesproken kan worden - onderling remiseren en won op Sportpark Crailoo zelf met 5-2 van FC Almere. Daardoor is de marge naar naaste achtervolger Hees opgelopen tot tien punten.

Met zo’n ruime voorsprong in de race om het kampioenschap ontstaat er vertrouwen binnen een ploeg. Dat was al duidelijk te zien tijdens de warming-up van de Hilversummers. Ontspannen liepen ze in rijtjes van twee heen en weer, al grappend makend en met stuk voor stuk een lach op het gezicht.

,,Veel trainers denken dat ze het wiel hebben uitgevonden, tactisch en technisch. Voor mij is de sfeer het belangrijkste. Dat er een situatie is waarin iedereen fijn met elkaar omgaat én dat er wordt gepresteerd als het moet’’, legt trainer Ferry Marks uit. ,,Dat er gelachen wordt in de warming-up en er een paar zijn die het niet te serieus nemen, is oké. Als ze om twee uur aan de aftrap maar scherp zijn.’’

Dat was het geval. Binnen twee minuten lag de 1-0 al in het net. Dave Huymans scoorde direct met zijn eerste kans. De ’effectiviteitsmachine’ draaide daarna op volle toeren, want de twee daaropvolgende doelpogingen waren ook raak. Rick van der Velden kopte de 2-0 binnen, nadat Huymans de bal terugkopte, en Ryan de Jong schreef de derde goal op zijn naam. En dat al na twintig minuten.

Almere probeerde er voetballend wat tegenover te zetten en kwam tot een enorme kans en een discutabel afgekeurde goal. Het verschil in effectiviteit bleek beslissend. Huymans scoorde de 4-0, waardoor de thuisploeg probleemloos de rust in ging. Na de 4-1 scoorde Christopher Bito met een geweldige slalom de laatste goal.

,,Het lijkt soms makkelijk te gaan en we voetbalden écht goed. We speelden vrij simpel onder de druk uit en wisten daarna onze buitenspelers te bereiken. Die zijn zo gevaarlijk, dat elke actie tot een kans leidt’’, was Marks lovend.

,,Alles zit mee dit seizoen. We hebben geen last van blessures of corona, zoals in de afgelopen drie seizoenen. We moeten alleen zorgen dat we constant blijven en die titel zo snel mogelijk binnenslepen.’’

Derde klasse C:

Altius-Hercules 1-1 (0-0). Doelpunt Altius: M. van den Hazel.

Wasmeer-Laren’99 2-1 (1-0). Doelpunten Wasmeer: Hilhorst, Van Ekeris. Doelpunt Laren’99: Majoor.

Zeist-TOV 0-2 (0-0). Doelpunten TOV: Westeneng, Bos.

Baarn-Odysseus’91 2-3 (0-0). Doelpunten Baarn: J. van Waning (2).

AH’78-DOSC: 2-3 (0-0). Doelpunten AH’78: Schildt (2).

Meer nieuws uit Sport Regionaal