Drugsdealer met 732 erectiepillen moet zijn huurhuis uit. Buurt ziet Baarnaar graag vertrekken

Jurgen Swart
Baarn

Een huurder van Stichting Omthuis moet binnen zeven dagen vertrekken uit zijn woning in Baarn. Dat heeft de rechtbank in Utrecht bepaald. De huurder heeft zelf zijn huur opgezegd, maar hij vertrekt niet.

In september was er een inval in de woning van de man aan de Bremstaat in Baarn. De politie vond 3 kilo henneptoppen, 31 xtc-pillen en 732 erectiepillen. Na een gesprek in november heeft de Baarnaar zelf de huur opgezegd. Er was geen huurachterstand.

Advocaat

De Baarnaar vertrok niet. De verhuurder sleepte hem voor de rechter. De advocaat van Omthuis had een dagvaarding naar de Baarnaar gestuurd. De zaak diende vorige week. De huurder kwam niet opdagen in de rechtbank. Omthuis eiste het directe vertrek van de huurder.

Lees ook: Politie vindt drugs en erectiepillen bij doorzoeking van woning in Baarn

Bang

Een medewerkster van Omthuis vertelde dat de huurder veel overlast veroorzaakt met zijn drugs en medicijnenhandel. Buren zijn bang voor hem.

Lees ook: Politie treft 732 erectiepillen aan bij Baarnaar. Verhuurder wil de man laten uitzetten. ’Er is veel angst voor deze huurder’

De rechter oordeelde dat de huurder volgens de regels was gedagvaard. De vorderingen van Omthuis zijn redelijk, stelde de rechter vast. De huurder moet ook de proceskosten van Omthuis betalen.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.