Na jaren niets eindelijk weer een Polderloop in Eemnes

De start van de Polderloop in 2018.© Archieffoto Studio Kastermans

Mirjam van Twisk
Eemnes

Na een paar jaar niets, als gevolg van corona, wordt 26 maart eindelijk weer een Polderloop gehouden. Voor de 45e keer gaan wandelaars en hardlopers op pad voor het goede doel. Dit keer is dat een zonnepanelenproject in Friersdale (Zuid-Afrika).

De Polderloop is een initiatief van de Eemnesser Katholieke Plattelands Jongeren in samenwerking met de Stichting Friersdale-Eemes, waar de Eemnesser pater Wijnand van Wegen jaren werkzaam was. De 88-jarige pater zal bij de Polderloop aanwezig zijn.

Kinderen

Deelname aan de Polderloop, die om 13 uur van start gaat aan het begin van de Jonge Jaapeweg, staat zowel voor wandelaars als voor hardlopers open. De hardlopers kunnen kiezen tussen 5, 10 en 15 km. Wandelaars wacht een tocht van 5 km. Kinderen tot en met 12 jaar hebben geen keuze. Deelname betekent voor hen 5 km. hardlopen.

Baromzet

Wie niet meedoet aan de Polderloop kan toch het goede doel ervan ondersteunen door een drankje te bestellen in De Deel aan de Wakkerendijk. 162. Een deel van de baromzet gaat naar het zonnepanelenproject. De Deel is ook de plek waar deelnemers zich van 12 tot 12.45 uur kunnen inschrijven voor de Polderloop. Deelname kost een tientje. Kinderen tot dertien jaar betalen de helft.

Voor meer info over het zonnepanelenproject zie: www.friersdale-eemnes.nl

Meer nieuws uit Sport Regionaal