Politie treft 732 erectiepillen aan bij Baarnaar. Verhuurder wil de man laten uitzetten. ’Er is veel angst voor deze huurder’

Erectiepillen.© Archieffoto REUTERS

Jurgen Swart
Baarn

Stichting Omthuis eist het vertrek van een huurder die vanuit zijn woning in Baarn hennep en erectiepillen verkocht. De huurder heeft zelf zijn huur opgezegd, maar hij vertrekt niet. De zaak diende bij de rechtbank in Utrecht.

In september deed de politie een inval in de woning aan de Bremstraat in Baarn. Er werden drie kilo henneptoppen, 31 xtc-pillen en 732 erectiepillen aangetroffen.

Na een gesprek in november heeft de huurder zelf opgezegd. Hij zou vertrekken uit de woning. Hij gaat niet.

Wachten

De Baarnse verhuurder Omthuis heeft nu een zaak aangespannen. De huurder belde zelf dat hij per ongeluk bij het gerecht in Amersfoort was. De rechter wachtte drie kwartier op de Baarnaar met de zitting. Van V. verscheen niet. De rechter besloot om de zaak bij verstek te behandelen.

Angst

In verstekzaken krijgt de eisende partij altijd gelijk. Van V. moet onmiddellijk vertrekken. Dat eiste de advocaat van de verhuurder.

Een woordvoerster van de stichting vertelde dat er in de buurt veel angst is voor deze huurder. Er is veel overlast door zijn drugs- en medicijnenhandel. Sommige buren durven hun huis niet uit.

De rechter doet op 15 maart uitspraak.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.