Zelenski emotioneel bij herdenking oorlogsslachtoffers

ANP Producties | Bron: ANP
Kiev

De Oekraïense president Volodimir Zelenski heeft bij een herdenking in het centrum van Kiev stilgestaan bij een jaar oorlog. Hij hield een toespraak en deelde er onderscheidingen uit. Ook werd een minuut stilte gehouden voor de slachtoffers. De president was zichtbaar geëmotioneerd toen het volkslied werd gespeeld.

"Tegen iedereen die voor Oekraïne vecht, wil ik zeggen dat ik trots op jullie ben. We zijn allemaal trots op jullie", aldus Zelenski tegen de aanwezige militairen op het Sofiaplein. Tijdens de ceremonie van een half uur gaf hij onderscheidingen aan meerdere militairen, onder wie een man die met krukken liep. Ook ging er een onderscheiding naar de moeder van een omgekomen soldaat.

De president heeft vrijdag een drukke agenda. Zo heeft hij elders in Kiev ook militairen ontmoet en onderscheidingen uitgereikt. Ook sprak hij met de Poolse premier Mateusz Morawiecki, die in de Oekraïense hoofdstad op bezoek is. Op het programma staan verder onder meer gesprekken met bondgenoten en naar verwachting ook een persconferentie.

Meer nieuws uit Buitenland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.