Medvedev: dreiging tegen Rusland eventueel terugdringen tot Polen

ANP Producties | Bron: ANP
Moskou

De Russische oud-president Dmitri Medvedev, tegenwoordig vicevoorzitter van de Russische Veiligheidsraad, zweert dat Rusland de oorlog in Oekraïne zal winnen. Op sociale media laat hij weten dat "de dreiging" tegen zijn land zover mogelijk teruggedrongen moet worden, zelfs als dit tot aan de grens met Polen is.

De oorlog wordt nu vooral uitgevochten in het oosten van Oekraïne. Naast de Russische overwinning, ziet de oud-president de oorlog ook eindigen met een overeenkomst tussen de landen. Hij zei dat de onderhandelingen in het geval van zo'n overeenkomst "moeilijk en gespannen" zullen zijn en dat de beslissingen aan de Oekraïense zijde "over de oceaan zullen worden genomen, door degenen die wapens leveren aan Kiev".

Volgens Medvedev is het bereiken van alle doelen van de Russische "speciale militaire operatie" de enige manier om rust in het gebied te krijgen. Speciale militaire operatie is de term die Rusland sinds de inval in het buurland steevast gebruikt om hun militaire aanwezigheid in Oekraïne te beschrijven. Er wordt niet gesproken van een oorlog.

Meer nieuws uit Buitenland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.