Vierdaagse vrijwel uitverkocht, sneller dan ooit

ANP Producties | Bron: ANP
Nijmegen

Alle startbewijzen voor de 105e Vierdaagse in Nijmegen zijn verkocht. De organisatie meldt dinsdagavond dat alle startkaarten op zijn en dat 47.000 deelnemers zich hebben ingeschreven. Maandag was er volgens Mark Prinsen van Stichting De 4Daagse een stormloop op de tickets. De belangstelling van wandelliefhebbers was zo groot dat de website steeds uit de lucht vloog. Dinsdagmiddag waren er daardoor nog ongeveer honderd startkaarten te koop.

"De Vierdaagse was nog nooit eerder zo snel volgeboekt", aldus Prinsen. "Daar zijn we heel blij mee, want we hebben het inschrijfgeld van 109 euro per deelnemer hard nodig om het evenement te organiseren met alle stijgende kosten van tegenwoordig. We zijn, zo blijkt, populairder dan ooit."

Maandag ontstonden problemen toen de vrije inschrijving voor de Vierdaagse van start ging. De website raakte overbelast en wandelliefhebbers moesten online aansluiten in een rij met meer dan 20.000 wachtenden voor zich. Pas laat in de middag was de wachtrij weggewerkt. Dinsdag werkte het inschrijfportaal probleemloos volgens Prinsen. De organisatie dankt "alle volhouders en geduldige vierdaagsefans. Zij bleven ondanks een valse start proberen om een ticket te bemachtigen."

De Vierdaagse werkt dit jaar voor het eerst zonder loting voor een startbewijs. Er kunnen vanwege de veiligheid maximaal 47.000 lopers meedoen aan het evenement dat van 18 tot en met 21 juli is. Het was sinds 2009 nodig om te loten voor een startbewijs. Dit jaar is dat om verschillende redenen veranderd. Vorig jaar was de eerste Vierdaagse na de coronapandemie voor het eerst niet volgeboekt. Er schreven zich 44.164 mensen in, van wie er 34.934 de finish haalden.

Meer nieuws uit Binnenland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.