Victoria geeft nog even alles voor vertrokken trainer Robert Roest. ’We moeten door en dat zullen we ook gaan doen’

Victoria-aanvoerder Rik Langhout schiet de eerste van zijn twee benutte strafschoppen binnen.© Foto Studio Kastermans/Danielle van Coevorden

Harold van Ineveld
Hilversum

Na een roerige week waarin trainer Robert Roest om hem moverende redenen per direct afscheid nam, moesten de overgebleven Victoria-stafleden aan de bak om de traan om te toveren in een voorzichtige lach. Aanvoerder en sterkhouder Rik Langhout loodste zijn ploeg naar winst op het geslepen Benschop, door twee penalty’s te benutten.

Privéomstandigheden noopten de Soester oud-prof (53) om zijn nog tot de zomer doorlopende contract te laten ontbinden. Mathieu Bakker, die samen met Renato Dijksterhuis voorlopig op interim-basis de scepter zwaait bij ’The Good Old’, had zich amper op het treffen met de laagvlieger kunnen voorbereiden. „Ik zat zelf tot en met woensdag ziek thuis. Dinsdag heeft de groep - zonder technische staf en begeleiding - een oefenduel gespeeld tegen Zuidvogels. Een goede generale, want die wonnen we knap met 4-2. Woensdag kregen we het bericht dat Robert niet meer verder kon bij ons. Heel verdrietig natuurlijk, voor alle partijen. Donderdag stond ik op het veld voor de groep en zaterdagmiddag moest het dan gebeuren. Laten we eerlijk zijn, bij het eerste draait het uiteindelijk om winnen, en dat was dan ook de opdracht. De knop ging om en dat heeft deze groep geweldig gedaan. Ik heb gelukkig geen ander Victoria gezien dan in de afgelopen periode. We deden veel dingen goed, maar ook onze achilleshiel kwam zo nu en dan weer aan de oppervlakte.”

Toch kwam de zege van Victoria na de openingstreffer geen moment écht in gevaar. „Nee, na rust hebben we niets meer weggegeven”, vond Bakker. „Ik denk dat Benschop, met toch een behoorlijk snelle voorhoede, geen kans heeft afgedwongen. Ons centrum, met de jonge Dennis van den Hazel en de sterk coachende Dimitri Krommenhoek, heeft het in dat opzicht goed gedaan.”

Victoria domineerde, maakte tempo, maar slordigheid en frivoliteit leidde met enige regelmaat tot onbegrijpelijke keuzes. Toch kon Benschop weinig anders dan - vooral in defensief opzicht - venijnig van zich afbijten. De staartploeg weigerde opportunistisch te gaan spelen en als de gasten al mogelijkheden tot aanvallen kregen, dan kwam dat door het lichtzinnige, onnauwkeurig positiespel van Victoria.

Niet onverwachts

Langhout was niettemin tevreden met de punten: „Natuurlijk balen we als groep dat Robert niet meer bij ons is. We hebben een goede band met hem. Tijdens het trainingskamp in Barcelona hebben we als groep en ook individueel gesproken, en naar de toekomst gekeken. We wisten al langere tijd dat dit ook een scenario zou kunnen worden. We moeten door en dat zullen we ook gaan doen.”

Victoria kwam - na een domme overtreding in de hoek van het strafschopgebied van Benschop-aanvoerder Patrick Maton - vanaf de stip op een 1-0 voorsprong, via Langhout. Na rust verdubbelde de captain de marge, wederom uit een strafschop, al was deze discutabel. Op de zege van de thuisploeg viel evenwel niets af te dingen. De Hilversummers blijven daardoor op koers om in de tweede klasse mee te doen om de prijzen.

Tweede klasse zaterdag

Victoria-Benschop 2-0

33. Langhout 1-0 (pen.), 76. Langhout 2-0 (pen.).

Victoria: Van Veen; Jansen (55. C. Buck), Van den Hazel, Krommenhoek, Witkop (Van Esterik); J. Buck, Langhout, Van Eijk (46. Den Otter); Van Mill, Westerveld (81. Tissoudali), Reuling (70. El Alquioui).

Meer nieuws uit Sport Regionaal