Ongeplande nachtzorg in Gooi- en Vechtstreek blijft behouden. Drie zorgorganisaties gaan samenwerken

© Foto: ANP

Joyce Huibers
Hilversum

Amaris Zorggroep, HilverZorg en Vivium Zorggroep werken vanaf 1 februari samen bij het uitvoeren van de ongeplande nachtzorg in de regio Gooi- en Vechtstreek.

Door de zorg op een andere, slimmere manier te organiseren kunnen de drie zorgorganisaties naar eigen zeggen de ongeplande nachtzorg beschikbaar houden voor cliënten die zorg en ondersteuning thuis ontvangen of gebruik maken van personenalarmering.

Het gezamenlijke team, bestaande uit zorgmedewerkers van Amaris en Vivium, kan ’s nachts worden ingezet bij tijdelijke, acute zorg, die niet kan wachten tot de volgende dag. Voor cliënten verandert er niets qua alarmering. Zij kunnen blijven alarmeren zoals zij dat gewend zijn.

Langer thuis

De samenwerking is volgens de organisaties nodig om goede kwaliteit en continuïteit van zorg te kunnen blijven bieden, welke ook nog betaalbaar is. Mensen worden ouder, blijven langer thuis wonen en ontvangen daar hun zorg. Tegelijkertijd is er een krapte op de arbeidsmarkt. Deze samenwerking leidt volgens Amaris, HilverZorg en Vivium bovendien tot een grote besparing van zorgkosten.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.