Wanbetalende huurder weigert te vertrekken, ondanks belofte. Particuliere verhuurder in Baarn stapt naar de rechter

Jurgen Swart
Baarn

„Mijn wanbetalende huurder gaat het huis niet uit.” Dat vertelde zijn verhuurder over H. van L. uit Baarn bij de kantonrechter in Amersfoort. De verhuurder eiste het vertrek van de huurder uit het huis aan de Fregat in Baarn.

Van L. huurt de woning van een particulier. De Baarnaar betaalde stelselmatig te laat of onvolledig. Hij beloofde aan zijn verhuurder dat hij per 1 december zou vertrekken. Hij vertrekt niet. Hij blijft in de woning.

Brief

De advocaat had ook een brief gestuurd aan de huurder. Dat hielp ook niet. Van L. werd voor de rechter gedaagd. De advocaat eist dat Van L. binnen zeven dagen ontruimt en de woning verlaat. Van L. kwam niet opdagen in de rechtbank. De zaak werd bij verstek behandeld.

De advocaat eiste ook dat de rechter een deurwaarder opdracht geeft om de woning te ontruimen. Desnoods met de politie als de Baarnaar niet meewerkt.

Foto’s

De rechter stelde vast dat Van L. weet van deze rechtszaak en dat de dagvaarding in deze zaak correct is betekend. De verhuurder vertelde dat zij nog foto’s heeft gemaakt en dat zij ee dag eerder bij de woning is geweest. Haar huurder zit er nog steeds.

De rechter doet op 15 februari uitspraak. Bij een verstekvonnis neemt de rechter de eis van de verhuurder over.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.