Hilversumse verdachten fatale steekpartij bij partycentrum Jasmine blijven voorlopig vastzitten

Het steekincident vond plaats voor de deur van partycentrum Jasmine.© archieffoto nieuwsfoto.nl

Joost Verhagen
Alkmaar/Beverwijk

De twee verdachten die op 19 oktober vorig jaar mogelijk betrokken zijn geweest bij een fatale steekpartij bij partycentrum Jasmine aan de Parallelweg in Beverwijk blijven voorlopig vast zitten.

In een eerdere versie van het artikel stond abusievelijk dat een van de verdachten vrij zou komen. Dat klopt niet. Dat is gecorrigeerd op woensdagochtend 2 februari.

Dat heeft de rechtbank in Alkmaar besloten. Bij de steekpartij kwam een 20-jarige Purmerender om het leven. Twee andere slachtoffers raakten gewond.

De advocaat van de 21-jarige A. A. uit Hilversum had tijdens een pro-formazitting gevraagd om haar cliënt voorlopig vrij te laten. Uit alle getuigenverklaringen, en de bekentenis van zijn 22-jarige medeverdachte met dezelfde initialen zou namelijk zijn gebleken dat hij niet degene is geweest die de fatale steekwonden heeft toegebracht.

Het Openbaar Ministerie verzette zich daartegen, omdat er vanuit wordt gegaan dat de twee mannen samen verantwoordelijk zijn geweest aan doodslag. Het strafrechtelijk onderzoek in de zaak tegen de twee verdachten uit Hilversum is bijna afgerond, maar wanneer de zaak inhoudelijk zal worden behandeld is nog niet bekend. Op 11 april is er opnieuw een pro forma zitting tegen de twee verdachten.

Lees ook: Spijtbetuiging na dodelijk steekincident in Beverwijk. ’Ik vind het verschrikkelijk wat er is gebeurd. Ik wil mijn excuses aanbieden aan de nabestaanden en het slachtoffer’

In een eerdere versie van het artikel stond abusievelijk dat een van de verdachten vrij zou komen. Dat klopt niet. Dat is gecorrigeerd op woensdagochtend 2 februari.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.