Familie Van Twisk kampt met een hardnekkig natte kelder

Ed Brouwer

Het is maar goed dat de vochtbestrijders van HSD tien jaar garantie geven op hun werk, want de problemen in de stolpboerderij van Ritha en Jacob van Twisk in Purmer zijn hardnekkig.

November 2019 is de natte keldervloer grondig behandeld maar nog geen half jaar later waren de vochtproblemen terug. HSD kwam hier en daar wat herstellen, maar het hielp niet. Begin 2021 werd de vloer geïnjecteerd, wat afdoende zou moeten zijn, maar al na een maand bleek het tegendeel. Tot grote teleurstelling van de familie Van Twisk lukte het daarna niet meer om HSD tot actie te bewegen. Ze moesten het doen met loze beloftes die ze krijgen.

,,We voelen ons aan het lijntje gehouden. De situatie is dusdanig dat we niet meer op de keldervloer durven lopen. Het voelt alsof we elk moment door het ijs kunnen zakken en er ontstaan meer scheuren”, schrijft de familie ons.

Meer dan een jaar niks doen is voorbij, als wij HSD op ons vriendelijkst vragen hun tien jaar garantie waar te maken en al hun kennis en ervaring in de strijd te gooien om dit nou eens goed op te lossen. Gelukkig gaat HSD onmiddellijk bij de Van Twisken langs en bevestigt hun vrees dat snel ingrijpen noodzakelijk is. Er wordt een plan van aanpak gemaakt dat het probleem voor eens en altijd moet verhelpen. In december is de vloer andermaal en nu nóg grondiger onderhanden genomen. De kelder is sindsdien droog gebleven.

Wilt u reageren of heeft u hulp nodig van het Ombudsteam? Mail ons!

Meer nieuws uit Ombudsteam

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.