Twee gewonden door schietpartij Jeruzalem, schutter is 13 jaar

ANP Producties | Bron: ANP
Jeruzalem

Twee personen zijn zaterdag gewond geraakt bij een schietincident in de buurt van de Oude Stad in Oost-Jeruzalem, meldt de Israëlische hulpdienst. De politie spreekt van een "terroristische aanval" en zegt dat de dader een 13-jarige Palestijn is.

De schutter is volgens Israëlische media neergeschoten door twee burgers met wapenvergunningen. Het kind wordt behandeld in een ambulance van de politie.

De twee slachtoffers zijn met schotwonden in hun bovenlichaam overgebracht naar een ziekenhuis. Het gaat om mannen van 47 en 23 jaar oud, volgens Israëlische media vader en zoon. De toestand van de jongere man is volgens de hulpdienst ernstig, die van de oudere man "matig tot ernstig".

Het is niet duidelijk of het schietincident te maken heeft met het geweld en de onrust van de afgelopen dagen. Donderdag stierven negen Palestijnen bij een Israëlische inval op de Westelijke Jordaanoever en vrijdag werden zeven mensen door een Palestijnse man doodgeschoten bij een synagoge in Oost-Jeruzalem. De spanningen tussen Israël en de Palestijnen zijn daardoor hoog opgelopen.

Meer nieuws uit Buitenland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.