Bijna zeven jaar cel voor aanvaller Capitoolpolitie

ANP Producties | Bron: ANP
Washington

Een man die meedeed aan de bestorming van het Capitool en de politie van het Amerikaanse parlementsgebouw aanviel op 6 januari 2021, is veroordeeld tot een celstraf van bijna zeven jaar. De 32-jarige Julian Khater gebruikte pepperspray bij een agent, die later overleed.

Agent Brian Sicknick was een van de vijf slachtoffers van de bestorming van het Capitool. Hij bezweek na de aanval aan twee beroertes. Hoewel later uit autopsie bleek dat het om een natuurlijke doodsoorzaak ging, wordt het Khater wel aangerekend dat hij kort daarvoor pepperspray had gebruikt, schrijft The New York Times.

Volgens de Amerikaanse krant waren ruim vijftig collega's van de overleden Sicknick bij de rechtszaak aanwezig. Khater noemde zijn voorarrest "een lange, kwellende maar nederige ervaring" en zei over de gebeurtenissen op 6 januari "dat hij er geen woorden voor heeft, en zou willen dat hij het allemaal terug kon nemen".

Met de bestorming van het Capitool wilden aanhangers van oud-president Trump voorkomen dat diens verkiezingsnederlaag zou worden bevestigd. Agent Sicknick werd als eerbetoon opgebaard in het Capitool en begraven op de nationale begraafplaats Arlington.

Meer nieuws uit Buitenland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.