Verschillende protesten in VS na vrijgave beelden politiegeweld

ANP Producties | Bron: ANP
MemphisNew York

In verschillende Amerikaanse steden wordt gedemonstreerd naar aanleiding van beelden van de arrestatie die de zwarte Amerikaan Tyre Nichols (29) fataal werd. In onder meer Memphis, waar de arrestatie plaatsvond, zijn mensen de straat op gegaan. Ook in steden als New York, Atlanta, Asheville en Sacramento vinden vooral kleinschalige demonstraties plaats.

Steden in de VS hadden zich opgemaakt voor grote protesten, maar daar lijkt in de uren na de vrijgave van de beelden geen sprake van. De nabestaanden van Nichols hadden, net als president Joe Biden, verzocht om vreedzame demonstraties.

In Memphis blokkeert een groep demonstranten een snelweg en brug over de Mississippi, waardoor volgens The Washington Post lange files zijn ontstaan. Volgens de krant is hier geen politie bij aanwezig en verloopt het protest vreedzaam.

In New York wordt er op Times Square geprotesteerd. Volgens The New York Times was een groep van zo'n tweehonderd mensen op de been. Zeker een demonstrant werd gearresteerd voor de vernieling van de ruit van een politiewagen. Op beelden op sociale media zijn elders in de VS voornamelijk vreedzame en kleinschalige protesten te zien.

Meer nieuws uit Buitenland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.