Keeper Beukers keert terug naar Eemdijk

Wouter Beukers.© Foto VV Eemdijk

Robert Toret
Bunschoten

Wouters Beukers keert komende zomer terug bij Eemdijk. De 23-jarige doelman komt over van derdedivisionist Sparta Nijkerk, waar hij het seizoen nog begon als eerste keus, maar na zeven wedstrijden zijn basisplaats verloor aan Johan Jansen.

De geboren Spakenburger speelde eerder in het seizoen 2019-2020 al op De Vinken, toen als huurling van SV Spakenburg, waar hij zijn voetbalcarrière begon en later als derde doelman fungeerde. Tussendoor keepte hij zeven seizoenen in de jeugdopleiding van Feyenoord, waar hij generatiegenoot was van de huidige eerste doelman van de Rotterdammers, Justin Bijlow.

Bij de huidige koploper van de vierde divisie B wordt Beukers de vervanger van Jeroen de Harder (29), die stopt met selectievoetbal. Hij zal de concurrentiestrijd moeten aangaan met Jauke Beekhuis, die dit seizoen vaste waarde is onder de lat. ,,Toen ik dit seizoen op de bank belandde, ben ik in gesprek gegaan met de TC van Eemdijk’’, vertelt Beukers op de site van de ’Diekers’. ,,Het klikte weer erg goed en de ambitie van de club sprak mij ook aan. Uiteindelijk wil ik zoveel mogelijk minuten maken en ik vind de overstap naar Eemdijk de beste stap die ik nu kan maken.’’

Het verblijf van Khalid Kada (21) bij Eemdijk blijft beperkt tot één seizoen. De aanvaller, die afgelopen zomer overkwam van Alphense Boys, moet het vooral doen met invalbeurten en gaat op zoek naar een nieuwe uitdaging.

Meer nieuws uit Sport Regionaal