Nieuwe schildjes moeten monumentale panden beter zichtbaar maken. Gooise Meren deelt ze gratis uit aan eigenaren als bedankje voor de goede zorgen

De nieuwe schildjes.© Foto Gooise Meren/Tom Loman

Joyce Huibers
Gooise Meren

Om de 500 monumentale panden in Gooise Meren meer zichtbaarheid te geven, heeft de gemeente speciale schildjes laten maken. Dinsdagmiddag werden de eerste zes schildjes uitgereikt aan monumenteigenaren.

Alle eigenaren van een monumentaal pand hebben eind 2022 een brief gekregen om een schildje aan te vragen op kosten van de gemeente. Op deze manier wil de gemeente hen bedanken voor de goede zorgen voor de panden en met trots het erfgoed in Gooise Meren zichtbaar maken. Tot nu toe zijn ongeveer 100 schildjes aangevraagd. Pandeigenaren kunnen het schildje vanaf woensdag 25 januari afhalen bij de balie in het gemeentehuis.

De eerste schildjes werden door wethouder Nico Schimmel uitgereikt aan de eigenaren van gemeentelijke monumenten in Bussum (Statenlaan 30 en 32 en Stargardlaan 12) en Naarden (Lambertus Hortensiuslaan 8, Wethouder Koniglaan 14 en Sint Annastraat 17).

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.