Liedje van de Lezer: ’Gloria’ van Van Morrison

In de rubriek Liedje van de Lezer geeft Vrij Weekendmagazine elke week het woord aan een lezer over een liedje waaraan hij of zij een bijzondere herinnering heeft. Alle liedjes worden opgenomen in de Vrij Lezersspeellijst op Spotify. Deze keer Henk Penseel uit Naarden over ’Gloria’ van Van Morrison.

„Sinds 11 maart 1967 heb ik een zwak voor Van Morrison. Samen met klasgenoot Carl van Pel organiseerde ik Hubbub Club-popavonden in het Amsterdamse Spinozalyceum. Die avond hadden we een optreden van ’Van the Man’, die als zanger van het Ierse Them een hit had met het nummer ’Gloria’. Meestal hadden we drie of vier groepen op een avond. Morrison zou als laatste optreden, maar kwam veel te laat. Hitweek schreef later dat ’Henk Penseel zijn stembanden optimaal moest benutten om de sterk naar voren gedrongen menigte naar achteren te krijgen’. Van Morrison speelde met de Blizzards (zonder Cuby). De toer was georganiseerd door Koos Zwart, de man die de elke week de prijzen van hasjiesj op de radio voorlas, en popjournalist Pim Oets (beiden inmiddels overleden). Toen Van Morrison begon met ’G-L-O-R-I-A’, staande op een Marshallbox (het podium was maar 25 centimeters hoog), was de zaal in extase.”

Aan welk liedje heb jij een herinnering? Mail met een beschrijving van maximaal 150 woorden naar vrij@mediahuis.nl (o.v.v. Liedje van de Lezer)

Luister hier naar Liedjes van de Lezer

Meer nieuws uit Lifestyle

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.