ANWB verwacht drukke avondspits door begin kerstvakantie

ANP Producties | Bron: ANP
Den Haag

De kerstdagen komen eraan en de ANWB verwacht donderdag een drukke avondspits. Voor veel Nederlanders begint dan de kerstvakantie. Op buitenlandse wegen wordt het vanaf zaterdag druk richting wintersportgebieden.

De ANWB verwacht files op de A2 en de A27 vanaf Utrecht richting het zuiden van Nederland. Ook op de A1 tussen Amersfoort en Hengelo, de A12 vanaf Utrecht richting Duitsland en rond Arnhem en Nijmegen krijgt het verkeer te maken met vertragingen.

Zaterdag zullen in Duitsland de wegen richting de Alpen vanaf Frankfurt, Karlsruhe en München vol staan. In Oostenrijk moeten wintersporters rekening houden met files op de B179 tussen Füssen en Nassereith, de A10 tussen Salzburg en Bischofshofen en de A12 tussen Kufstein en Innsbruck.

In Frankrijk wordt op vrijdag drukte op de weg verwacht. Automobilisten moeten rekening houden met flinke vertragingen op wegen ten zuiden van Lyon.

Wie op oudjaarsdag terug naar huis wil of richting een skioord wil rijden moet beschikken over een flinke portie geduld. Op de laatste dag van het jaar wordt er namelijk flink gereisd.

Meer nieuws uit Binnenland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.