Lieke Klaver en Lisanne de Witte samen met teamgenoten gekozen tot Sportploeg van het Jaar

© Foto ANP

ANP
AMSTERDAM

Lieke Klaver uit Enkhuizen en Lisanne de Witte uit Heiloo zijn samen met teamgenoten Eveline Saalberg en Femke Bol gekozen tot Sportploeg van het Jaar op het Sportgala in Amsterdam. Zij liepen afgelopen zomer op de EK atletiek in München naar het goud op de 4x400 meter estafette in 3.20,87, de beste Europese tijd van het jaar.

Ze kregen in de verkiezing de meeste stemmen van collega-sporters en de vakjury. Andrea Bouma en de uit Heiloo afkomstige Laura de Witte (zus van Lisanne de Witte), die op de EK in de series uitkwamen, stonden bij de winnaressen op het podium in AFAS Live om de Jaap Eden Award in ontvangst te nemen uit handen van oud-zwemster Ranomi Kromowidjojo. Bol, die op de EK ook individueel goud won op de 400 meter en 400 meter horden, en de in Castricum woonachtige Lisanne de Witte ontbraken.

„Heel tof. We hebben als team wel iets neergezet”, zei Klaver, die nog niet wist bij wie van de atletes de trofee op het nachtkastje komt te staan. „Maar we zijn heel georganiseerd, dus dat komt wel goed.”

Lieke Klaver.© Foto ANP

De estafetteploeg was ook al succesvol geweest met een zilveren medaille op de 4x400 meter op de WK indooratletiek in Belgrado. Op de WK in het Amerikaanse Eugene werd de ploeg gediskwalificeerd vanwege een foute wissel.

De atletes wonnen de verkiezing van de andere genomineerden, de relayploeg van de vrouwen in het shorttrack en wielerploeg Jumbo-Visma.

Eveline Saalberg, Lieke Klaver, Lisanne de Witte en Femke Bol vieren de winst in de finale 4x400 meter estafette.© Archieffoto ANP

Meer nieuws uit Sport