Kerstloop SV ’s-Graveland na drie jaar weer terug. Honderden actief op Tweede Kerstdag

Een van de vorige edities van de Kerstloop van SV ’s-Graveland.© ARCHIEFFOTO STUDIO KASTERMANS

Nico Vink
’s-Graveland

Na drie jaar heeft ’s Graveland dit jaar weer een Kerstloop, op Tweede Kerstdag wordt alweer de 45e editie gelopen.

Op het terrein van SV ’s-Graveland op het Kininelaantje valt maandagmorgen om half elf het startschot. De eerste en laatste kilometers gaan over de openbare weg, daartussen lopen de deelnemers door de bossen van Gooilust en het Corversbos.

De loop over 7,5 kilometer is de laatste jaren, met in totaal zeker meer dan vierhonderd lopers, nogal in trek bij prominente wedstrijdlopers uit de regio. Velen van hen zien dit tussendoortje als opwarmertje voor de populaire Soester Sylvestercross op 31 december, waar een paar duizend mensen aan deelnemen. Daar worden uiteenlopende afstanden (tot 10.400 meter) gelopen.

Record

De laatste editie (in 2019) in ’s-Graveland werd gewonnen door de sterke Hilversumse loper Cas Lutz, ook nog met een nieuwe parkoersrecord van 23.29, terwijl bij de dames Saskia de Vries uit Driebergen zegevierde (27.33). Bij hen ligt het record bij voormalig Olympia-loopster Jip Vastenburg uit Loosdrecht, die in 2016 een tijd van 26.31 neerzette op dit parkoers, eentje die voorlopig wel in de boeken zal blijven staan.

Voor de kinderen tot en met 12 jaar is er weer een twee kilometer loop. Vanaf 09.45 uur kan iedereen ter plekke nog inschrijven, voor verdere informatie zie ook www.svsgraveland.nl

Meer nieuws uit Sport Regionaal