Michel Klein voert opnieuw lijst ChristenUnie aan in Noord-Holland

Michel Klein, lijsttrekker van ChristenUnie in Noord-Holland.© ChristenUnie

Van onze verslaggever
Haarlem

Michel Klein is door de leden van ChristenUnie Noord-Holland op plek 1 van de kieslijst voor de komende Statenverkiezingen gezet. De Bussumer draait al twee termijn mee in de Staten. Daar maakt hij zich met zijn eenmansfractie sterk voor fietsinfrastructuur, duurzaamheid en een betere balans tussen natuur en landbouw.

Op plek twee heeft de partij gekozen voor de 24-jarige Yvonne Buit. De selectiecommissie waardeert haar grote kennis over de politiek en bestuur. In het verleden deed zij ervaring op als fractiemedewerker en campagneleider bij de lokale afdeling in Amsterdam.

Op plek drie staat Joke Hoogendoorn. Zij is al geruime tijd actief als commissielid binnen de commissie Natuur, Landbouw en Gezondheid. Klein: „Ik ben heel blij met deze prachtige kandidatenlijst met zoveel talent, zowel mensen met ervaring in de steunfractie als nieuwe, jonge kandidaten. Vanuit ons geloof willen wij ons inzetten voor mens en milieu in onze prachtige provincie.”

ChristenUnie greep bij de verkiezingen in 2019 net naast een tweede zetel in Noord-Holland. Het bestuur van de afdeling en de kandidaten zeggen vastberaden te zijn om een verdubbeling van zetels te realiseren.

Waterschappen

Tijdens de ledenvergadering werd er ook gestemd over de lijsten voor de waterschapsverkiezingen. Annacarina Klein voert ditmaal de lijst voor het waterschap Amstel, Gooi en Vecht aan. Zij viel halverwege de periode in voor Elmer Benjamin. Voor het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier staat Fred Ruiten op één. Hij is momenteel raadslid in de gemeente Dijk en Waard.

Meer nieuws uit Uitgelicht

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.