Waarschuwingen voor mist en gladheid in Noord-Holland, zout gestrooid op de wegen

1 / 2
ANP
DE BILT

Het KNMI waarschuwt voor dichte mist en gladheid donderdagavond en vrijdagochtend in Noord-Holland.

Voor de provincies Noord-Holland, Friesland, Groningen en Drenthe geldt code geel. Ook kan het plaatselijk glad zijn op de weg omdat het op sommige plekken is gaan vriezen.

Door de mist kan het zicht in Noord-Holland op sommige plekken minder dan 200 meter zijn. De waarschuwing geldt tot vrijdag 10.00 uur. Het KNMI adviseert weggebruikers om langzamer te rijden en voldoende afstand te houden.

Strooien

Strooiwagens van Rijkswaterstaat hebben de afgelopen avond en nacht in alle provincies zout gestrooid op de wegen. Daarmee is de eerste landelijke strooiactie van Rijkswaterstaat een feit, meldt de organisatie vrijdag. Het strooien was nodig omdat het én nat was én koud. Samen reden de strooiwagens in deze uren ruim 26.600 kilometer en strooiden ze 1.475.185 kilo zout.

Sinds eind november is al vaker gestrooid, maar nog niet in alle provincies tegelijk. Weggebruikers moeten de komende uren opletten. "Ondanks dat we hebben gestrooid is het belangrijk dat als je de weg opgaat deze ochtend je nog steeds rekening houdt met eventuele gladheid", aldus een woordvoerster.

Waarschuwingen voor Noord-Holland.© KNMI

Meer nieuws uit Uitgelicht

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.