In Huizen geboren Amrabat trots na bereiken kwartfinales WK met Marokko

Sofyan Amrabat (r) in duel met Spanjaard Sergio Busquets (l)© AFP/Karim Jaafar

ANP
HUIZEN

Sofyan Amrabat had zijn emoties bijna niet onder controle, kort na het door Marokko gewonnen WK-duel met Spanje. „Dat spreekt voor zich na zo’n wedstrijd. Normaal ben ik niet zo emotioneel, maar ik ben zo trots op iedereen”, sprak de in Huizen geboren middenvelder, die een Eredivisie-verleden heeft bij FC Utrecht en Feyenoord, voor de camera van de NOS.

Marokko en Spanje sloten het duel in Doha na verlengingen af met een 0-0-stand. In de strafschoppenserie ging het favoriete Spanje kansloos ten onder.

„Het is vooral de manier waarop we winnen. Het was zwaar. Spanje had misschien wel 80 procent balbezit en wij verdedigden vooral. Iedereen gaf alles, dat is ook mooi aan voetbal”, vertelde Amrabat, wiens meespelen vanwege een rugblessure lang een vraagteken was. „Gisteren heb ik er tot laat aan gewerkt met de fysio. Ik heb met een spuit gespeeld. Ik kon de jongens niet in de steek laten.”

Ook Hakim Ziyech meldde zich even voor de camera. De oud-Ajacied, geboren in Dronten, zei „trots en blij” te zijn. „Dit hadden velen niet verwacht. We hebben er hard voor gewerkt. Je moet erin geloven, de bal is rond. Vandaag winnen we na penalty’s. Het kan ook anders. We kregen kort voor tijd nog een behoorlijke kans. We zijn nog niet klaar. We gaan altijd van onze eigen kwaliteiten uit.”

Lees ook: Huizer profvoetballer Sofyan Amrabat op de vlucht na coup in Guinee

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Meer nieuws uit Sport Regionaal