Nieuwe stijlregel: het is alle twee weliswaar zeldzaam maar áls Bryan Saas scoort, dan wint SO Soest ook meteen

Bryan Saas.© Foto SO Soest

Pjotr Pos
Soest

Bryan Saas scoorde dit seizoen pas twee keer. Dat was tegen KDO en zondag tegen DCG (2-0). Voor SO Soest waren het de enige twee wedstrijden die het tot dusverre won. Na bijna een half seizoen kun je dan maar één conclusie trekken: als Saas scoort, dan winnen de Soesters.

Scoren: het is het probleem voor Soest. In tien duels lukte het pas dertien keer. Olav Kuus is met vijf goals topscorer en juist hij ontbrak tegen DCG door een blessure. Bas Dreef besloot om Sem van Doorn in de punt van de aanval te zetten. Hierdoor kwam er weer een plekje vrij voor Saas, die de afgelopen twee wedstrijden op de bank begon. Dreef: ,,Omdat DCG een traag centrum heeft, koos ik ervoor met een ander soort spits te spelen. Sem is iemand die de ruimte achter de verdediging goed kan benutten.”

Dat deed de 18-jarige aanvaller overigens vooral na rust, toen Jim van den Berg erin kwam en in zijn rug ging spelen. In de eerste helft kwamen beide ploegen niet tot scoren. Het balvaardige DCG beet zich stuk op de hardwerkende Soesters. ,,We gaven vandaag alles’’, zag Saas. ,,We speelden ook gewoon goed.”

In de 54ste minuut opende Achraf Chidar de score door de bal na een afgeslagen corner ineens in de verre hoek te kogelen. Tien minuten later zorgde Saas voor de 2-0. Eigenlijk had hij dat even eerder al moeten doen. ,,Het was een goede redding van hun keeper, maar die bal had verder de hoek in gemoeten. Bij de 2-0 was het aannemen en binnenschieten. Meer niet.”

Het betekende wel de tweede seizoenszege. Daarmee was iedereen bij Soest heel blij. Saas: ,,We laten vaak genoeg goed voetbal zien, maar verliezen continu op details. Soms best frustrerend. Nu moeten we volgende week ook nog drie punten van Altior pakken, dan gaan we op een goede manier de winterstop in.”

Meer nieuws uit Sport Regionaal