Macron wijst Musk op noodzaak regels bij Twitter

ANP Producties | Bron: ANP
Washington

De Franse president Emmanuel Macron heeft met de nieuwe eigenaar van Twitter, Elon Musk, een "helder en eerlijk" gesprek gehad over de regels rond content op het socialemediaplatform. Beiden ontmoetten elkaar in de VS, waar Macron op staatsbezoek is. Een dag eerder had Macron zijn zorgen om de kwestie geuit.

"Transparant gebruikersbeleid, versterking van contentmoderatie en bescherming van de vrijheid van meningsuiting: Twitter moet zich inspannen om te voldoen aan de Europese regelgeving", zei Macron in een tweet na zijn ontmoeting met Musk op vrijdagmiddag.

Donderdag zei Macron in een interview met de televisieshow Good Morning America dat de vrijheid van meningsuiting niet los gezien kan worden van "verantwoordelijkheden en grenzen".

Sinds de overname van Twitter door Musk hebben onderzoekers een toename van haatzaaiende uitlatingen op het socialemediaplatform vastgesteld. Musk heeft accounts teruggebracht die onder het vorige leiderschap van het bedrijf waren geschorst, onder wie oud-president Donald Trump, die van zijn account nog geen gebruik heeft gemaakt.

Meer nieuws uit Buitenland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.