FVD onderzoekt datalek in nieuwe app, privégegevens van alle 92.000 (oud-)leden openbaar

© ANP/Bart Maat

ANP
DEN HAAG

Forum voor Democratie doet onderzoek naar een mogelijk „vijandige aanval” op de „IT-systemen”, schrijft de partij op haar website. Kort daarvoor meldde RTL Nieuws dat gevoelige privégegevens van alle (oud-)leden op straat liggen door een datalek in de nieuwe ’Forum-app’.

Ruim 92.000 personen zijn getroffen volgens RTL, onder wie partijleider Thierry Baudet en Kamerlid Gideon van Meijeren, maar ook Viruswaarheid-voorman Willem Engel. Volgens RTL is niet duidelijk wie allemaal toegang hebben gehad tot de gelekte informatie.

De partij wil desgevraagd niets zeggen over het lek dat RTL meldt, omdat er nu onderzoek loopt. Op de website vermeldt de partij te zijn gewaarschuwd door RTL. „Uit voorzorg hebben wij gevoelige systeemonderdelen tijdelijk uit de lucht gehaald”, verklaart Forum. De partij heeft contact opgenomen met advocaat Gerard Spong en zal nog een melding doen bij de Autoriteit Persoonsgegevens, aldus de mededeling.

Een woordvoerder van FVD heeft tegen RTL gezegd dat het lek is gedicht en maatregelen zijn genomen om „herhaling in de toekomst te voorkomen.”

Meer nieuws uit Uitgelicht

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.