Singapore en New York zijn duurste steden ter wereld

ANP Producties | Bron: ANP
Londen

New York en Singapore delen de eerste plaats in de top tien van duurste steden ter wereld. Dat blijkt uit het jaarlijkse onderzoek van de Economist Intelligence Unit (EIU), de researchtak van de Britse uitgeverij The Economist Group.

Vorig jaar voerde het Israëlische Tel Aviv de lijst aan, die stad is nu op de derde plaats geëindigd. Hongkong en Los Angeles delen de vierde plaats in de top tien, die verder bestaat uit Zürich, Genève, San Francisco, Parijs en gedeelde hekkensluiters Kopenhagen en Sydney.

In de 172 grootste steden ter wereld stegen de kosten voor levensonderhoud in het afgelopen jaar gemiddeld 8,1 procent, aldus de EIU in het rapport. De onderzoekers geven aan de hoge koers van de dollar terug te zien in de lijst, waarvoor levenskosten in alle steden werden omgerekend in dollars.

Grootste stijgers zijn dit jaar de Russische steden Moskou en Sint-Petersburg, waar prijzen omhoog schoten door de sancties die het Westen Rusland heeft opgelegd. Moskou eindigde 88 plaatsen hoger op de lijst dan vorig jaar, Sint-Petersburg 70.

Meer nieuws uit Buitenland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.