48 jaar is Mirjam Koersen inmiddels, maar de sleet zit er nog allerminst op bij de Hilversumse nationaal kampioene op de cross bij de masters. ’Ik zoek altijd de confrontatie op’

Mirjam Koersen, hier in actie tijdens de Sylvestercross.© Archieffoto

Tilburg

Mirjam Koersen heeft wéér een nationale crosstitel aan haar imposante erelijst toegevoegd. In Tilburg werd de Hilversumse zaterdag Nederlands kampioen in de klasse vrouwen 45+.

De 48-jarige Koersen noteerde een tijd van exact 29 minuten na een wedstrijd over 7.500 meter. Daarmee pakte ze niet alleen het goud in haar leeftijdsklasse, maar was ze ook de snelste ’master’. Jiske Wessels was weliswaar de snelste in de categorie 35+, maar moest wel acht seconden toegeven op Koersen, die ook sneller was dan de winnares bij de 40-plussers. Die eer ging naar Yvonne Meijer, die in 29.22 als vierde over de finish kwam. Tussen Wessels en Meijer in werd Ingrid Klaassen (29.20) overall derde.

Koersen heeft nu aan negen Nederlands kampioenschappen deelgenomen. Vijf keer veroverde de GAC-atlete een nationale titel en viermaal was er zilver. Zes weken geleden, tijdens het NK marathon in Amsterdam, liet Koersen bewust de titel in de klasse 45+ lopen. Ze nam namelijk deel aan de seniorenwedstrijd en werd daarom niet opgenomen in het klassement der ’veteranen’. In de hoofdstad werd ze toen zesde, in een tijd van 2 uur, 49 minuten en 32 seconden. ,,Ik zoek altijd de confrontatie op in een wedstrijd. Daarom ben ik nu ook weer blij dat ik veel jongere vrouwen voor kan blijven. En dat ondanks mijn leeftijd.”

Meer nieuws uit Sport Regionaal